Retningslinjer for personvern

Personvernerklæring for Auto-Benz AS

Sist oppdatert: juli 2018

Denne personvernerklæringen forteller deg hvordan Auto-Benz AS samler inn og behandler personopplysninger på mercedesbildeler.no

Auto-Benz AS ved daglig leder er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av persondata. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger.

Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Det er frivillig for personer å oppgi opplysninger med mindre annet er spesifisert. Behandlingsgrunnlaget for personopplysninger er samtykke, med mindre annet er spesifisert.

1. Nettbasert behandling av personopplysnigner på mercedesbildeler.no

Auto-Benz AS samler inn opplysninger om besøkende på mercedesbildeler.no. Formålet er å utarbeide statistikk for å forbedre og videreutvikle nettstedet. Denne statistikken kan for eksempel gi svar på hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvor brukerne kommer fra og hvilke enheter som benyttes. Vi bruker Google Analytics (https://www.google.com/analytics/) for å analysere informasjonen. Informasjon fra dette verktøyet deles ikke med andre.

Siden IP-adresser kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed en enkeltperson defineres dette som en personopplysning. Vi avidentifiserer opplysningene før informasjonen lagres og bearbeides i Google Analytics. Med avidentifisert menes at opplysningene vi samler inn ikke kan spores tilbake til den enkelte bruker.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Disse opplysningene er underlagt Googles retningslinjer for personvern.  (https://www.google.com/intl/no/policies/privacy/)

2. Informasjonskapsler/Cookies

Informasjonskapsler (cookies), er små tekstfiler som nettstedet lagrer i brukerens nettleser, for å registrere brukerens IP-adresse og bevegelser på nett. Vi bruker informasjonskapsler i forbedrings og markedsføringsøyemed, denne dataen kan ikke knyttes til brukeren.

Du bestemmer selv om du vil tillate lagring av informasjonskapsler. Flertallet av nettleserene er innstilt slik at de aksepterer informasjonskapsler automatisk. Hvis du ikke vil at slik informasjon skal lagres i din nettleser, går du selv inn i innstillingene på den aktuelle nettleseren og deaktiverer funksjonaliteten.

Vær oppmerksom på at om du sier nei til informasjonskapsler, kan det føre til at enkelte nettsider ikke fungerer optimalt

Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no)

Følgende informasjonskapsler brukes på mercedesbildeler.no:

Cookie

Leverandør

Formål

Utløp

_gat_UA-47796377-1

Google

Brukes av Google Tagmanager til å spore trafikk på nettsiden i Google Analytics

1 minutt

_ga

Google

Brukes av Google Analytics for å spore trafikk på nettsiden

2 år

_gid

Google

Brukes av Google Analytics for å spore trafikk på nettsiden

24 timer

JSESSIONID

nr-data.net

Passer på at ulike variabler er like gjennom en hel sesjon for brukeren

Når nettleseren lukkes

3. E-post

Ved e-posthenvendelser lagres disse på mottakers innboks og e-posttjenestens servere. Vi behandler kun personopplysningene for å håndtere din henvendelse.

E-posthenvendelser krypteres ikke. Du må derfor ikke sende sensitiv informasjon per e-post.

4. Kjøp av varer i nettbutikken

Når du kjøper produkter på nettsiden ber vi deg oppgi opplysninger slik at vi kan administrere kundeforholdet og våre forpliktelser til deg. Hos oss handler du uregistrert, det betyr at vi kun henter inn de opplysningene som er nødvendige med tanke på utsendelsen av din ordre.

5. Sikker betaling

Betaling med kort
Auto-Benz AS hverken ser eller oppbevarer kortopplysningene dine når du kjøper varer på mercedesbildeler.no. Auto-Benz AS benytter sikker kortbetaling gjennom Netaxept fra leverandøren Nets. Nets håndterer dine personopplysninger og er underlagt deres retningslinjer for personvern. (https://www.nets.eu/Pages/Terms-and-conditions---Cookie-and-Privacy-Policy.aspx)

Betaling med VIPPS
Auto-Benz AS benytter VIPPS som leverandør av straksbetaling via mobil. VIPPS håndterer dine personopplysninger og er underlagt deres retningslinjer for personvern.

https://www.vipps.no/vilkar/vilkar-privat

Betaling med faktura
For å sikre riktig fakturagrunnlag og mottaker vil personopplysninger som navn og e-postadresse benyttes.

6. Spørsmål

Personopplysningsloven gir deg rett til å stille oss spørsmål om hva slags informasjon vi har lagret om deg, kilden til denne informasjonen, og hvordan denne informasjonen har blitt benyttet. En slik anmodning må være skriftlig og rettes til adressen nedenfor.

Du kan også på ethvert tidspunkt trekke tilbake ditt samtykke til at vi behandler dine opplysninger. Hvis du ønsker å oppdatere informasjonen din, endre kommunikasjonspreferanser, vennligst rett en skriftlig anmodning til: info@mercedesbildeler.no

7. Sikkerhet

Vi forstår hvor viktig sikkerhet er for våre brukere. Vårt nettsted benytter Secure Sockets Layer (SSL) krypteringsteknologi. Dette er et av de mest avanserte sikkerhetsprogrammer som for tiden er tilgjengelig for nettransaksjoner. Den krypterer all din personlige informasjon, slik at det ikke kan leses som informasjon over Internett.

Du vet du er på et sikkert område på nettstedet når du ser "https" i nettleserens adressefelt.

8. Utlevering av opplysninger til tredjeparter 

Personopplysninger deles kun med andre selskaper eller underleverandører som utfører oppgaver på vegne av Auto-Benz AS  og i forbindelse med levering av våre tjenester. Alle våre under­leverandører er underlagt data­behandler­avtale med oss. Det er Auto-Benz AS som har data­behandler­ansvar for all data som innhentes.

9. Oppdateringer av personvernerklæring og retningslinjer for cookies

Vi kan endre våre erklæringer vedrørende personvern og cookies fra tid til annen. Dette for å møte endringer i rammevilkår, kommersielle behov, eller for å tilfredsstille behovene til våre kunder, markedsføringspartnere og tjenesteleverandører. Oppdaterte versjoner vil bli publisert på vår nettside og datoen for endringen vil vises, slik at du er klar over når siste oppdatering fant sted.